5 fantastiske steder i Sydamerika


Her er 5 steder i Sydamerika du (måske) ikke har overvejet at besøge før nu!
 Dette er steder i syd-vest-Sydamerika

1. Santiago de Chile

Du skal på storbyferie og det skal foregå i Sydamerika. Hvor skal det være?
Santiago de Chile, selvfølgelig! Glem alt om Buenos Aires og Rio for en stund, og besøg Sydamerikas europæisk-lignende hovedstad. 

Santiago er hovedstad i Chile med omkring 5 millioner indbyggere. Byen karakteriseres af Andes-bjergene i baggrunden som i vintermånederne ses med sne på. Bjergene kan ses fra højdepunktet San Cristobal midt i Santiago, og turen op til toppen kan nydes på cykel, gåben eller med gondol. På toppen får du (udover en fabelagtig udsigt) mulighed for at købe Chiles nationaldrink en Mote Con Huesillo som ikke kan beskrives, den skal prøves!

Hvis du er ung og/eller studerende og leder efter en fest, skal du prøve festerne arrangeret af foreningen Chile Po. Hver onsdag holder de Miercoles Po et sted i Santiago (en stor fest for studerende og andre i aldersgruppen).

2. Atacama-ørkenen

Har du lyst til at koble af? Har du lyst til at komme væk fra mennesker, byer og andre forstyrrelser? Kør en tur i Atacama-ørknen, og du vil se en verden der mest af alt ligner Mars med sine rødlige sandbakker og Andesbjergene i baggrunden. 
Du kan køre hundredevis af kilometer uden at møde en sjæl. Derfor, husk benzin og vand ;)

Hvis du vil besøge en rigtig ørkenby, prøv San Pedro de Atacama i Chile. Hvis du kører derud, får du den bedste oplevelse af ørkenlandskabet og livet der. 

3. Salar de Uyuni i Bolivia

Saltfladerne i Uyuni er noget af det mest betagende landskab der findes. Ikke nok ligger stedet i flere tusinde meter over havets overflade, men i disse højder ligger den fineste, hvideste saltørken. 
Du kan booke en tur med en guide der kører dig rundt på saltfladerne og besøger de forskellige "øer" der tårner op over saltet. 

Vær dog forberedt på højdesyge som resultat af beliggenheden.

 

4. Los Lagos-regionen i ChileSom danskere, er det nok ikke nødvendigvis tiltrækkende at besøge et område hvor det regner meget mere end i Danmark. Regionen oplever i vintermånederne nedbør på til 25 ud af månedens dage.
Til gengæld kan man opleve huse bygget i gammel tysk stil, og der ligger mange velbevarede af slagsen. Byen Frutillar ligger i et område hvor jordbær, som vi kender dem, stammer fra. Frutilla er chilensk spansk for jordbær.

Regionen er kendt for sige betagende vulkaner blandt andet Osorno og Calbuco. 
Om vinteren er skiløb muligt på vulkanerne og om sommeren er der en masse søer som egner sig til badeferie. 

 

5. Puerto Maldonado

Privat foto

Var det noget med en tur i junglen? Hvad med at opleve en jungleby?
Byen Puerto Maldonado ligger i Peru ikke langt fra den brasilianske grænse. 
I selve byen kan du opleve spændende markeder med eksotiske delikatesser og masser af frugter der lige er hentet fra nærliggende plantager. 

Området ligger ved floden Madre De Dios, og du skal ikke sejle særlig langt for at komme langt væk fra civilisationen og møde en verden hvor jaguarer, aligatorerer, aber og mange andre dyr sætter dagsordenen. 


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published